Dit is de missie, mocht je kiezen deze te accepteren.

Medio 2018. De KNHB maakt de keuze om haar software, welke alle hockeyers in Nederland van jong tot oud en van de meest recreatieve recreanten tot de absolute toppers ondersteunt bij het beoefenen van de hockeysport, radicaal te vernieuwen. Op 31 december 2018 zal het huidige systeem uitgeschakeld worden onder het genot van een glas champagne en een oliebol, en moet een vernieuwd systeem klaar staan om alle taken over te nemen.

De missie: Op 1 januari zullen een nieuwe database, diverse API’s, web- en mobiele applicaties alle taken overnemen van de oude software om het zaalhockey-seizoen dat direct in het nieuwe jaar van start gaat en de opvolgende veldcompetities mogelijk te maken.

Missie: geaccepteerd… en nu?

Aan ons de taak om dit nieuwe systeem, genaamd HockeyWeerelt, te ontwikkelen voor onder andere het:

Deze software, nodig om hockey in Nederland mogelijk te maken moet worden uitgedacht, ontworpen, geschreven, getest, beschikbaar gemaakt en ondersteund bij de overgang naar een nieuwe “brave new HockeyWeerelt”.

In nauwe samenwerking met de specialisten van De Internet Jongens en Exonet, deskundige projectleiding vanuit de KNHB en partijen zoals LISA en All United die de clubsystemen vertegenwoordigen, gecombineerd met onze gebruikelijke kennis, kunde en inlevingsvermogen op het gebied van complexe softwaresystemen gaan we aan de slag.

We starten met het maken van een nieuw datamodel voor het inpassen van alle gegevens die de bond nodig heeft om haar taken uit te kunnen voeren. We stellen voor om OpenID Connect te gebruiken voor identificatie en autorisatie van leden en gebruikers. We bouwen state-of-the-art GraphQL API’s om alle externe partijen en systemen te laten babbelen met de software van de bond. We maken applicaties voor intern gebruik door de KNHB en extern gebruik door club-functionarissen om wedstrijd- en team gerelateerde gegevens door te kunnen geven. We bouwen naadloze koppelingen met standaard pakketten zoals Metabase en Joget Workflow voor het maken van rapportages en Workflows binnen de KNHB en de competities. We zorgen voor de migratie van honderdduizenden records naar de nieuwe database terwijl de vuurpijlen door de lucht vliegen. De AVG is inmiddels volop van kracht, waardoor databescherming en security-by-design onontbeerlijk is.

Paul van Keep, Project Lead KNHB:

Werkte alle software maar zo!

Aan het eind van de rit en met de gezamenlijke inspanning van alle betrokkenen is de livegang een succes. 1-0 voor het nieuwe bond-systeem, maar om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, worden in de loop van 2019 nog veel losse eindjes opgepakt. Zaken die in de initiële sprint naar 31 december 2018 zijn blijven liggen, worden een voor een opgepakt en uitgewerkt.

Momenteel verwerkt het nieuwe systeem de gegevens van ruim 255.000 hockeyers verspreid over bijna 400 clubs. Ieder weekend worden er meer dan 8000 wedstrijden gepland en gespeeld. Digitaal worden daarvan de uitslagen bijgehouden en worden de rangen en standen real-time weergegeven in diverse mobiele apps en websites.

Wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Kom langs voor een kop koffie en een goed gesprek.

Contact